Wintersport

Coole wintersportplaatsen voor een snowboardvakantie

Wintersport-ValGardena300x200Heb je zin om te gaan snowboarden op een coole snowboard locatie, maar weet je nog niet waar je naartoe zult gaan? Er zijn vele populaire snowboardresorts in de Alpen. Alle landen in het Alpengebied hebben plaatsen waar de wintersport speciaal of vooral is gerichten op snowboarders. Of je nu kiest voor een snowboardvakantie in Duitsland, Italië, Oostenrijk of Zwitserland, in elk van deze landen vindt je relaxte plekken om te snowboarden en te chillen. Soms is het hele gebied op snowboarders gericht of een hele berg. Maar meestal is een deel van de berg speciaal ingericht voor snowboarders. Die kunnen dan ‘los gaan’ in de half pipes en fun parks.

Snowboarden in Zwitserland

De snowboardmekka’s van Zwitserland zijn onder meer Laax, waar vaak de Nederlandse Kampioenschappen snowboarden worden gehouden, en de Jakobshorn in Davos. Deze twee lifestyle wintersportgebieden voor snowboarders liggen in de regio Graubünden in het oosten van Zwitserland.

Snowboarden in Duitsland

Misschien wat minder bekend, maar ook in Duitsland kun je een relaxte snowboard wintersportvakantie meemaken. Bijvoorbeeld in het snowpark in Spitzingsee of in de wintersportgebieden van Oberstdorf in de Allgäu regio, in Spitzingsee en het wintersportgebied van de Zugspitze in Zuid-Duitsland. Op de berg Zugspitze, dit is de hoogste berg van Duitsland, vind je op maar liefst 2700 meter hoogte het ‘Terrain Park Zugspitze’, waar je je helemaal kunt uitleven op de verschillende rollers, kickers en step-ups. Dichtbij huis, dus ook goed voor een weekendje snowboarden, vind je de kleinere wintersportgebieden van het Berchtesgadener Land, de Harz en natuurlijk het Sauerland, waar vele Nederlanders en Belgen regelmatig naartoe gaan.

Snowboarden in Italië

Op de gletsjer van het Plateau Rosa in het Aosta gebied in het noordwesten van Italië kun je op een hoogte van 3000 meter zelfs in de zomer snowboarden. Dit is dan ook het hoogste sneeuwpark van Europa. Maar ook in de geweldige wintersportgebieden van Zuid-Tirol, waar naast Italiaans ook Duits gesproken wordt, hebben ze echt super voorzieningen voor snowboarders. In de wintersportplaatsen van Lombardije, dit is grofweg het berggebied ten noorden van Milaan, zijn er voor snowboarders vele funparks aangelegd. Bekende wintersportplaatsjes zijn hier Bormio en Livigno, waar zich het grootste snowboard park van Italië bevindt.

Snowboarden in Oostenrijk

Het meest populaire wintersportland voor Nederlanders is nog altijd Oostenrijk. Voor zowel rookie als pro biedt wintersportland Oostenrijk talloze grote en kleinere wintersportplaaten. In Oostenrijk vind je de meeste snowboardgebieden van Europa. Dus of je nu een beginnende of gevorderde snowboarder bent, in Oostenrijk kun je volop werken aan je techniek. Een populaire hangout voor snowboarders in Oostenrijk is de Mölltaler gletsjer in Karinthië, waar op 2800 meter hoogte een funpark met jumps, halpipes, kickers en boardercross met golvenpistes is aangelegd. In de regio Oberösterreich is de Freesport Arena Krippenstein echt het toppunt voor elke snowboarder. Andere grote wintersportgebieden in Oostenrijk met veel snowboard mogelijkheden zijn natuurlijk de bekende regio’s Tirol, Vorarlberg en het Salzburger Land.

Kijk verder ook eens op de website www.snowboard-wintersport.nl, waar je over bijna elke snowboard wintersportbestemmingen meer informatie kunt vinden.