Van Europa naar Kroatië

Posted on 12 augustus 2013 · Posted in Europa, Kroatië

KroatieJe hebt misschien, net als veel andere Nederlanders een autovakantie gemaakt binnen Europa. Met een navigatiesysteem plan je een route langs allerlei bekende toeristische trekpleisters, denk aan Potzdammerplatzt in Duitsland, het paleis van Elisabeth en Franz Joseph in Wenen of het colosseum in Rome. Op vakantie is het echter ook fijn om het onbekende tegen te komen, denk aan kleine dorpjes met oude huisjes en prachtige velden met bloemen. Van jouw navigatiesysteem afwijken doe je echter alleen als je niet meer op de grote snelwegen zit, anders maak je al snel een omweg van enkele honderden kilometers.

Leuk om te zien is dan ook dat reizen naar minder standaard plaatsen steeds meer in trek zijn. Je hebt vast op tv promo’s voorbij zien komen van het ministerie van cultuur voor vakanties naar Kroatië.  Leuk is dan ook dat reizen naar Kroatië op VacanceSelect in trek zijn. Uiteraard zijn er meerdere soorten vakantiegangers. De één wil alle hoogtepunten snel bekijken, om dit toe te voegen aan de lijst van ‘hier ben ik geweest’. De ander wil de cultuur van een land proeven en gaat het liefst langer weg om met mensen onderweg te kletsen en de bijzondere lokale specialiteiten te ontdekken.

Voor ieder is er wat wils in dit bijzondere land. Ondanks dat het land langzamerhand steeds meer mensen aantrekt, heeft het zijn tradities en schoonheid behouden. Vooral langs de kust zul je zien dat er meer toerisme is en dat de faciliteiten hierop afgestemd zijn. Kijk bij de de Croatian National Tourist Board voor meer informatie. Een top drie van bezienswaardigheden vind je hier:

Dubrovnik’s walls, een vestigingsmuur welke nu zelfs op de World Heritage lijst staat. Als je een wandeling maakt over deze muur heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Neem een flesje water mee, want een wandeling duurt al snel een uur.

Plitvice Lakes National Park, een duizenden jaren oude waterval. Omringt met meren, grotten en bossen waar beren en wolven wonen. Ook tref je hier unieke vogels aan. Neem een verrekijker mee om dit gebied goed te bestuderen.

Premuzic trail, een pad waarmee je 57 kilometer aflegt langs verschillende gebergtes. Geniet van loof- of naaldbossen. Om deze bijzondere tocht af te leggen heb je goede wandelschoenen nodig.