Ayurveda gezondheidsleer, onbekend en onbemind?

Posted on 26 oktober 2013 · Posted in Europa

Ayurveda_08-De kennis om de geheimen van het innerlijke evenwicht te onthullen is de sleutel naar een lang en gelukkig leven-

 De wortels van de gezondheidsleer Ayurveda gaan naar schatting tot wel 5.000 jaar terug tot de tijd van de Vedische Hoogcultuur in het oude India. Hoe exotisch en vreemd Ayurveda ook mag klinken, iedereen die zich in gezondheid interesseert heeft het woord minstens al een keer gehoord.  Ontbind de naam  in de twee termen uit het Sanskriet, ‘Ayus’ voor ‘Leven’ en ‘Veda’ voor ‘kennis en wijheid’, en Ayurveda slaat op niets anders neer dan “De kennis van leven”.

Ayurveda in Azië
Sri Lanka en India, maar ook bijvoorbeeld Thailand en Indonesië blijven dankzij hun lange traditie natuurlijk altijd nog de landen bij uitstek om een Ayurveda kuur te volgen. De ayurvedische hoge scholen in India zijn na de 200-jarige koloniale bezetting en onder de impuls van Mahatma Ghande weer geopend. Sinds de onfhankelijkheidsverklaring van India in 1947 werd Ayurveda in het land weer de status van een officiële geneeskundige behandeling toegekend.

Ayurveda in Europa
De laatste twee decenia kent Ayurveda ook een toenemend succes in Europa waar de samenleving meer en meer te lijden heeft onder allerhande vormen van stress. De effectiviteit van Ayurveda ligt in zijn fascinerende verscheidenheid en persoonlijke toenadering en oriëntering van een behandeling. De geliefdheid van de Ayurveda kuren brengt echter ook met zich mee dat zich zelfs een vloed aan nieuwe Ayurveda behandeling in Europa voorstellen, die weinig tot niets met de authentieke behandeling te doen hebben. Het is belangrijk de juiste behandelingen uit te vinden en niet te licht over Ayurveda als gezondheidssysteem heen te gaan.

Hoe stel ik me dit voor?
Ayurveda past zich toe op genezing als ook het voorkomen van ziektes, ter verjonging, revitalisering en algemene bijdrage tot een beter welzijn. De belangrijkste opvatting in Ayurveda is dat de geest en zijn lichaam, als ook de mens en zijn omgeving niet los van elkaar beschouwd worden. De behandelingen zijn zeer veelzijdig. Ze baseren zich op een gefundeerde voedingsleer met persoonlijke afstemming, de helende krachten van over 3.000 verschillende planten en kruiden, omvatten verscheidene zuiveringstechnieken (detox), oliemassages, lavasteen massage (hot stone massage) alsook vele andere weldoenende behandelingen. Die altijd in combinatie zullen voorkomen met  yoga- en medidatielessen.

Onder professionele en persoonlijke begeleiding is een ayurvedakuur een onvergelijkbare en vernieuwende ervaring die evenwicht brengt, revitaliseerd en daarboven ongelofelijk deugd doet.

 Link:   www.spadreams.nl