Hoogtepunten van Geneve

Posted on 24 oktober 2013 · Posted in Europa, Zwitserland

Meer-Geneve300x200Wil je er even een paar dagen lekker tussenuit? De drukte van het dagelijkse leven even vergeten? En nieuwe indrukken op doen in een veelzijdige stad? Dan is een tripje naar Geneve echt iets voor jou. Je kunt er namelijk heerlijk shoppen, op het gebied van kunst en cultuur is er veel te beleven en de omliggende natuur is er prachtig.

Bezienswaardigheden

De absolute trekpleister van Geneve is het gelijknamige meer van Geneve. Een uitgestrekt meer met een oppervlakte van 584 kilometer. De stad heeft een prachtige ligging direct aan het water. Ook de Jet d’Eau is een attractie die je niet over het hoofd kunt zien. Deze fontein aan de oever van het meer spuit het zo’n 140 meter de hoogte in. De witte alpen toppen op de achtergrond maken het plaatje compleet. Vanaf één van de gezellige terrasjes aan het water kan je dit mooie tafereel gade slaan.

Vliegen naar Geneve

Na slechts 1 uur en 25 minuten vliegen ben je al in Geneve. Ideaal dus voor een korte stedentrip. Het vliegveld van Geneve, Geneva International Airport , ligt zo’n 5 kilometer buiten het stadscentrum. Het is slim om de tarieven van tickets naar Geneve met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk veel aanbieders die een vlucht naar deze stad aanbieden. Eén van deze aanbieders is Transavia. Deze luchtvaartmaatschappij biedt naast scherp geprijsde vliegtickets ook een goede service aan boord.