De belangrijkste regels voor koffers

Posted on 17 september 2015 · Posted in Europa

Heb je een vakantie geboekt naar het buitenland en vlieg je vanuit Nederland naar je vakantiebestemming? Dan dien je er altijd rekening mee te houden dat je bagage aan een aantal regels moet voldoen. Je krijgt te allen tijde met een strenge veiligheidscontrole te maken, dus is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. Wat zijn de belangrijkste regels waar een koffer aan moet voldoen?

De aankoop van een koffer
Een koffer kopen is een slimme keuze als je bagage meeneemt het vliegtuig in. Bij de aankoop van een koffer is het slim om de regels van de vliegmaatschappijen in acht te nemen. Bovendien wil je ook veilig op reis gaan, dus is het slim om een koffer te kopen die voorzien is van een slot. Er zijn verschillende winkels en websites waar je een ruime keuze aan koffers kunt vinden, zoals Bagageonline.nl, maar dan moet je natuurlijk wel de juiste keuze kunnen maken.

Het gewicht van de koffer
Elke luchtvaartmaatschappij hanteert regels inzake het gewicht van koffers. Er is altijd een maximum gewicht dat je aan bagage mag meenemen. Neem je toch meer bagage mee het vliegtuig in, dan dien je er rekening mee te houden dat je moet bij betalen. Check vooraf bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt welke regels er gelden en wat het maximale gewicht is dat je mag meenemen. En koop niet een al te grote koffer, want dan heb je juist de neiging om te veel gewicht mee te nemen. Er zijn koffers in diverse formaten verkrijgbaar.

De maximale afmetingen van de koffer
Niet alleen het gewicht van de koffer speelt een rol, ook de afmetingen zijn van invloed, bijvoorbeeld bij je handbagage. Online kun je diverse schema’s per maatschappij vinden die je informeren over de maximale afmetingen van je handbagage. Verdiep je hier goed in voordat je gaat inchecken bij de balie.

Een goed slot voor je koffer
Er zijn diverse opties om je bagage goed af te sluiten. Een sleutel- of cijferslot behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Als je naar de Verenigde Staten reist, ben je bovendien verplicht om een koffer mee te nemen die voorzien is van een TSA slot. Dankzij dit slot kan de beveiliging op de luchthaven gemakkelijk je koffer openen, zonder dat je koffer beschadigd raakt.

De inhoud van je koffer
Er gelden ook diverse regels omtrent de inhoud van de koffer. Zo mag je bijvoorbeeld geen gevaarlijke stoffen vervoeren in je koffer. Dat geldt ook voor wapens en drugs. Scherpe voorwerpen zoals een nagelschaartje berg je op in je koffer en niet bij je handbagage. Vloeistoffen verpak je in hoeveelheden van maximaal 100 milliliter.

Ga goed voorbereid op reis
Genoeg zaken dus waar jij als reiziger rekening mee dient te houden voordat je het vliegtuig instapt. Bij twijfels of vragen kun je altijd contact opnemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Dan ga je altijd goed voorbereid op reis naar het buitenland.