Kamperen met een tent: wat niet vergeten?

Posted on 29 oktober 2015 · Posted in Europa

Kamperen is in. Lijstjes maken is in. Wij combineren die twee hot topics: kamperen met een tent, wat niet vergeten? Ga je kamperen op de hei, aan de zee of in de bergen? De volgende spulletjes zijn onmisbaar.

Practice makes perfect
Voor je vertrek je tent een keertje opzetten thuis, kan je veel zorgen besparen. Je oefent al eens hoe de stokken in het tentzeil passen (wanneer niemand op je vingers kijkt) en zo kun je ook meteen checken of alle benodigdheden aanwezig zijn. Een tent opzetten, maar deze niet vastmaken met haringen of scheerlijnen omdat die nog in je garage liggen, is zelfs op een vlak terrein, geen goed idee. En vergeet geen (rubberen) hamer mee te nemen: anders gaan die haringen niet in de (camping)grond. Ook het grondzeil mag tevoorschijn komen uit zijn opbergplek. Heb je nog geen tent? Laat je dan goed adviseren welke tent het beste past bij je reis. Dit kan bijvoorbeeld een Obelink tent uit de ruime collectie zijn.

A good night sleep
Controleer thuis of je luchtbed nog in optima forma is. Voor noodgevallen is een reparatiekit en een extra ventiel handig. Als je luchtbed handmatig moet opgepompt worden, vergeet dan niet om een voetpomp mee te nemen. Beschik je over een handig zelf-opblaasbaar luchtbed, zorg er dan voor dat je toegang hebt tot elektriciteit op de camping. Laat je slaapzak ook even uitluchten voor vertrek. Controleer zeker de ritssluiting.

Handige spulletjes voor het leven zoals het is op de camping
Er zijn zo van die dingen, die je in je huishouden nauwelijks gebruikt, maar op een camping bijzonder praktisch zijn. Steek daarom in je tas: lucifers, een zaklantaarn met reserve batterijen en … wc papier. Een jerrycan is handig als je niet elke keer heen en weer wil lopen naar het sanitair gebouw.

Afhankelijk van je culinaire ambities pak nog je gasstel of gaspit in, klein of groot, inclusief een volle gasfles. Ook potten en pannen, servies, bestek en bekers mag je niet vergeten. Een plastic afwasteil is handig om je vaat schoon in te krijgen of een snel-snel wasje van je vakantie garderobe wanneer noodzakelijk. En een echte kampeerder vergeet natuurlijk zijn koelbox niet!

Je komt aan op je vakantieplek aan en alle winkels zijn gesloten. Wat nu?
Je kunt natuurlijk op zoek naar een restaurant. Wil je echter direct in de camping-mood komen, laat dan een kleine noodvoorraad eten en drank in je auto. Smaakvolle dingen in blik of stevige verpakkingen zorgen dat hongerige magen gestild raken. Vergeet die blikopener niet. Dorstige kelen worden dan weer gelest door een goede voorraad drank mee te nemen. Uit eigen ervaring: neem een waterkoker(tje) mee: een kopje thee of koffie smaakt dubbel zo lekker op het einde van de eerste (vermoeiende) vakantiedag.

Tot slot
We zijn aangekomen op het einde van ons lijstje. Inpakken nu, vertrekken en dan rest je niets anders dan heel hard te genieten van je vakantie!