Dutch Week Val Thorens

Posted on 20 februari 2014 · Posted in Frankrijk

Dutch Week Val Thorens

Het legendarische wintersportevent in ‘s werelds beste skiresort!

Halsreikend wordt uitgekeken naar de 23e editie van de Dutch Week in Val Thorens.
Eind april vertrekt weer een paar duizend man naar het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa om daar te genieten van de feestelijke afsluiter van het wintersportseizoen. De Dutch Week is een goede mix van wintersportplezier en gezellige après-ski feesten en een jaarlijkse traditie voor vele Nederlandse wintersporters. Bij de start van de Dutch Week, in 1991, onderkende oprichter en organisator Snowtime Travel direct het potentieel van het skidorp en het skigebied. Na ruim 2 decennia is de Dutch Week completer dan ooit en werd Val Thorens afgelopen jaar zelfs uitgeroepen tot ’s werelds beste skiresort.

Après-skifeesten en activiteiten
De Dutch Week valt in de meivakantie en is een feestweek voor jong en oud, een buitengewoon goed alternatief voor de Krokusvakantie. Tijdens de Dutch Week is er een ruime keuze in scherp geprijsde accommodaties inclusief skipas. Er worden tevens diverse leuke initiatieven georganiseerd zoals First Tracks en leerzame ski- en snowboardclinics. Ook wordt er hard gewerkt om het gratis testen van ski´s en snowboards dit jaar weer mogelijk te maken.

Line-up Dutch Week 2014

Lekker feesten na het skiën of boarden? Ook tijdens de 23e editie van de Dutch Week worden er leuke après-skiavonden georganiseerd en kun je aan het eind van de middag terecht in de feesttent voor diverse optredens van live-bands en DJ’s. De eerste acts van Dutch Week 2014 zijn inmiddels bekend. De bands die dit jaar op het podium van de Dutch Week feesttent staan zijn Vangrail en Soulbeach. Residence DJ’s dit jaar zijn DaMarca en het DJ-duo Back2Back. Laatstgenoemde worden tijdens de Dutch Week muzikaal bijgestaan door Q on Trumpet en IJsbrand on Sax.

Dutch Week 2014, nieuw!
De Dutch Week is veel meer dan alleen après-ski. Op sportief gebied wordt er van alles georganiseerd. Tijdens de Dutch Week heeft u toegang tot 150 km aan pistes en zijn er nog voldoende off-piste mogelijkheden. Nieuw dit jaar zijn de 100% Nederlandse kinderskilessen met lunchopvang,

Nederlandse ski- en snowboardlessen voor kinderen
Nieuw dit jaar zijn de Nederlandse skilessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, met optionele lunchopvang. De lessen worden door verschillende Nederlandse skischolen gegeven die speciaal ter gelegenheid van de Dutch Week aanwezig zullen zijn. De skilessen met lunchopvang zijn de ultieme oplossing voor kind en ouder. Kinderen krijgen effectief en vakkundig les in het Nederlands, terwijl ouders meer tijd hebben voor henzelf.

Hoe gaat het precies in z’n werk:
Ouders maken ’s morgens een lunchpakket klaar voor hun kind, geven dit in een rugzakje af om 09:00 uur bij het verzamelpunt. De organisatie zorgt ervoor dat de rugzakjes naar de lunchlocatie worden gebracht. Na afloop van de lessen worden de kinderen opgewacht door de begeleiders en gaan zij gezamenlijk naar de lunchlocatie (binnen). Elk kind krijgt 1 of 2 drankjes van de begeleiders en na de lunch worden er activiteiten georganiseerd tot 14:00 uur, het tijdstip waarop ouders hun kind komen ophalen.

First Tracks: Be the First!
Als eerste de piste afsuizen over vers geprepareerde pistes, daarna gezamenlijk genieten van een goed verzorgd ontbijt in Chalet de la Marine. Het bergrestaurant is ook dit jaar de stek voor een heerlijk ontbijt na de First Tracks runs. Het chalet ligt in het hart van het skigebied en is ook de locatie voor onze lunchconcerten.

Benieuwd naar het complete Dutch Week programma? Lees meer op de website van Snowtime Wintersport