Ontdek Parijs met Kerst

Posted on 29 november 2013 · Posted in Europa, Frankrijk

Parijs gekenmerkt als stad van de liefde, lichtstad en dat is zeker waar. De vele plaatsen waar je lekker kunt eten met je geliefde en waar je heerlijk een paar dagen kunt vertoeven. Op sommige plaatsen waan je je zelfs op een filmset. Maar Parijs is vele malen meer dan dat! Ons advies is dan ook: ga eens met kerst naar Parijs en ervaar de stad van de liefde in de kerstsferen.

Misschien ben je het wel zat om ieder jaar verplicht thuis te zitten en de feestdagen door te brengen in Parijs. Alleen daarom al is het de moeite waard om naar Parijs te gaan. Mocht je naar Parijs willen dan is het wel verstandig om ruim van te voren je hotel te boeken in Parijs. Parijs heeft als bijnaam de lichtstad en met Kerst is dit extra het geval, maar wat kan je zoal doen met kerst in Parijs? Hieronder geven we je een aantal tips.

Eiffeltoren

Het klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar als je nog nooit in Parijs bent geweest dan moet je toch even bij de Eiffeltoren zijn geweest. Het mooie aan deze periode van het jaar is dat de Eiffeltoren verlicht is met meer dan 20.000 lampjes. Overigens komen de lampjes uit Nederland. De toren is sinds zijn bestaan al meer dan 200 miljoen keer bezocht en het bezoekersaantal blijft stijgen. Zorg dan ook dat je op tijd bij de toren bent, mocht je Parijs vanuit de lucht willen zien.

Boottocht over de Seine

Een absolute aanrader rond de tijd van dit jaar is een boottocht over de Seine en dan bij voorkeur als het avond is. Alle bruggen, gebouwen zijn extra verlicht. Vanuit de boot kan je ook weer mooie plaatjes schieten van de Eiffeltoren en andere mooie gebouwen, zoals de Notredame. De boottocht duurt over het algemeen een klein uurtje en laat je alle toplocaties van Parijs zien.

Champs-Élysée

Wanneer het kerst wordt in Parijs wordt dit nogal officieel aangepakt. De burgemeester wordt uitgenodigd en mag de verlichting ontsteken op de Champs-Élysée. Vanaf dat moment is het Kerst in de opvallendste winkelstraat van Parijs, waar je overigens heerlijk een hapje kunt eten.

Kerstmarkten

Mocht je Parijs willen gaan bezoeken, dan mag een bezoek aan de verschillende kerstmarkten in de Stad niet ontbreken. Op de Champs-Élysée zie je aan weerskanten 750 meter aan kerstkramen en ook de winkeliers zullen groot uitpakken. Wil je het zelf ervaren? Bezoek Parijs dan komende kerst!