Tips voor een lange busreis

Posted on 25 mei 2015 · Posted in Europa

In de tijden van vakantie, kiezen velen het liefst voor het vliegtuig. Echter is de bus vaak vele malen goedkoper en dat kan daardoor dus ook aantrekkelijker zijn. Je kunt er honderden euro’s mee besparen. Het grote nadeel is dat de reis langer duurt en niet voor iedereen even prettig is. Daarom in dit artikel een aantal handige tips om de busreis een stuk aangenamer te maken!

Comfortabel reizen

Sommige mensen voelen zich al snel wagenziek wanneer zij reizen met een bus. Hiervoor zijn speciale reistabletten verkrijgbaar die je vooraf kunt kopen. Denk er wel aan om ze op tijd in te nemen. Het is ook aan te raden om een kussentje en eventueel dekentje mee te nemen. Zo kun je ook lekker even slapen. Een nekkussen kan ook heel comfortabel zijn in de bus, maar dat kun je het beste even zelf proberen of je dat fijn vindt.

Een goede voorbereiding

Reistabletten, een kussen en dekentje zijn natuurlijk niet de enige spullen die je nodig hebt op vakantie. Je hebt waarschijnlijk een koffer en/of een grote tas bij. Deze tas wil je natuurlijk niet kwijt raken, dus zorg voor een duidelijk label met je naam, adres en accommodatie ter plekke erop. Zo kun je je koffer en/of tas makkelijker terugvinden. Verder kun je vooraf ook al het nodige kopen om je niet te vervelen tijdens de reis, denk aan tijdschriften en sudoku’s waarmee je je uren kunt vermaken!
Wat voor veel mensen ook belangrijk is, is dat zij muziek kunnen luisteren. Je kunt van tevoren een mp3-speler aanschaffen of muziek op je mobiele telefoon zetten. Het downloaden van muziek is niet moeilijk en op deze manier kun je heerlijk de hele reis lang luisteren naar jouw favoriete nummers.

Wat te doen tijdens de reis?

Waarschijnlijk klinkt het cliché, maar spelletjes kunnen een heleboel verveling voorkomen. Er zijn genoeg spelletjes die je kunt doen zonder dat je veel nodig hebt. Met een pakje kaarten kun je al honderden spellen doen, maar ook met niets is er genoeg om te bedenken. Denk aan spelletjes waarbij de één raadt wat de ander aan het neuriën is, het spel hints en ga zo maar door. Je hebt dus weinig nodig voor vermaak. En dat is echt niet alleen voor kinderen zo!

Met deze tips ga je in ieder geval goed voorbereid op reis en zo kun je ervoor zorgen dat de busreis een stuk aangenamer wordt! Ben je op zoek naar goedkope busreizen, kijk dan eens op de website van Stip Busreizen.