Roadtrip: Van de Adriatische kust naar de Tyrreense zee

Posted on 25 juli 2017 · Posted in Europa, Italië

Waar gaan we naartoe op vakantie? Een jaarlijks terugkerende vraag die lastig te beantwoorden is. Alleen al in Europa zijn er zoveel mooie vakantiebestemmingen. Op zoek naar een leuke vakantie? Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke roadtrip vanaf de Adriatische kust naar de Tyrreense zee in Toscane. Lees hier wat je kunt verwachten.

Veelzijdig Italië

Italië heeft voor ieder wat wils. Mooie romantische steden, prachtige natuur en heerlijke stranden met gezellige boulevards. Daarom is het ook een ideaal vakantieland om er met de auto doorheen te cruisen. Wil je niet al te grote afstanden afleggen? Dan heb ik een prachtige route voor je.

De mooiste vakantie begint thuis

De vakantie begint natuurlijk al op het moment dat je in Nederland in de auto stapt. De auto volgeladen met koffers, badhanddoeken en lekkers voor onderweg. Neem de tijd over de Duitse en Oostenrijkse snelwegen naar Noord Italië te rijden.

De Adriatische kust, een bestemming voor jong en oud

Met een lekker muziekje op sta je in ongeveer 12 uur in de omgeving van Venetië. Een van de meest romantische steden van Italië en misschien wel Europa. Hier bevind je je aan de Adriatische kust. Eigenlijk is het een bestemming voor iedereen. Jong en oud, luxe of avontuurlijk. Bezoek de pittoreske dorpjes, rust uit op een van de talloze zandstranden of wandel door een van de natuurparken. En vergeet natuurlijk het heerlijke eten en drinken niet. Vraag de ober naar Piadina Romagna. Een plat brood wat lijkt op een combinatie tussen matses en een pizza bodem. Heerlijk en uitsluitend in deze regio te krijgen. Overnachten doe je in Italië natuurlijk op een camping. Een mooie camping aan de kust is camping Pra’delle Torri. Geniet van het grote zwemparadijs of rust even uit op het zandstrand. Een heerlijke plek om te verblijven tijdens je vakantie.

De betoverende Chianti-streek

Vanaf de Adriatische kust rijd je verder het binnenland in richting een van de bekendste regio’s van Italië: Toscane. In het hart van de regio vind je geweldige panorama landschappen van de Chianti-streek. Hier kom je terecht in een zacht glooiend heuvellandschap met lieve kleine dorpjes en niet te vergeten de wijnboerderijen. Een betoverende omgeving waar je heerlijk doorheen kunt toeren. Op zo’n 30 kilometer ten zuiden van Florence vind je de mooie camping Norcenni Girasole Club. Vanuit hier bezoek je eenvoudig alle highlights van de streek. En heb je geen zin om te rijden of wil je genieten van een lekker glaasje Chianti wijn? Dan pak je vanuit de camping gewoon de trein.

Eindig jouw roadtrip aan de Toscaanse kust

Na een aantal dagen in de Chianti-streek wordt het weer tijd om verkoeling te zoeken aan de kust. Rij binnen twee uurtjes naar de andere kant van het land en vertoef de laatste dagen aan de Tyrreense zee. Hier vind je het beste van twee werelden. Aan de ene kant een prachtig pijnbomenbos, aan de andere kant de heerlijke zee waar de albatrossen laag over het water scheren om een visje mee te pikken. Wil je binnen een aantal minuten van jouw accommodatie aan het water staan? Verblijf dan op camping Park Albatros. Vanuit hier sta je niet alleen direct aan de kust, maar ook binnen 8 kilometer in San Vincenzo waar je heerlijke typische Italiaanse specialiteiten kunt proeven. Bezoek het natuurreservaat Rimigliano en geniet van de zon. Kortom, er is genoeg te doen in het veelzijdige Italië!