Top 3 veelzijdige zonvakanties in februari

Na de gezellige decembermaand beginnen veel mensen te verlangen naar de lente, die zich dan echter nog lang niet laat zien. Logisch dus dat er ieder jaar in februari veel vakanties worden geboekt richting zonnige oorden. Een zonvakantie in februari geeft je de mogelijkheid om het koude winterweer even te ontvluchten en jezelf weer helemaal op te laden in de warmte en het licht van de zon. Heerlijke stranden aan een prachtige zee zijn onlosmakelijk verbonden met een zonvakantie. Maar wie niet alleen maar wil bakken op het strand, kan ook kiezen voor een zonvakantie waarin strand en cultuur gecombineerd kunnen worden. Een top 3 van veelzijdige bestemmingen.

1 Indrukwekkend Mexico

Bij Mexico denk je aan de rijke historie van de Maya’s, met indrukwekkende tempels en karakteristieke oude steden. Daarnaast roept het land beelden op van sombrero’s, tortilla’s en tequila. In het imposante binnenland van Mexico vind je vulkanen, woestijnen, regenwouden, watervallen en bergen. En wat dacht je van de bijzondere mangrovebossen of de vele nationale parken die bol staan van het natuurschoon? Genoeg te doen dus voor de avontuurlijke reiziger. Maar wist je dat Mexico ook prachtige zandstranden en heerlijke badplaatsen heeft? De perfecte bestemming voor een zonvakantie vol indrukken, maar ook met ontspanning op zijn tijd.

2 Piramides in Egypte

Land van de piramides, de farao en de sfinx. Egypte spreekt de cultuurliefhebber zeker tot de verbeelding. Aan schatten uit de oudheid is hier dan ook geen gebrek. Bij de piramides van Gizeh voel je de imposante geschiedenis van deze duizenden jaren oude bouwwerken. Maar wie na zoveel indrukken even wil ontspannen, komt in Egypte ook volop aan zijn trekken. Het land bezit een kustlijn met goudgele stranden waar zon gegarandeerd is. Daarnaast vind je in de zee een indrukwekkende onderwaterwereld. Genoeg op het strand gelegen? Ga dan het water in om dat prachtige onderwaterleven te bekijken. Of bezoek de Nijl of één van de historische steden, zoals Cairo. Tijdens een zonvakantie in Egypte zal je je niet snel vervelen.

3 Boeddhisme in Thailand

Wie echt even iets anders wil, vliegt naar Thailand voor een zonvakantie waarin je tijd te kort komt. In Thailand is zoveel te zien en te beleven dat je dagen makkelijk gevuld worden. Ontspannen doe je hier op één van de eindeloze witte stranden, maar ook het avontuur lonkt aan alle kanten. Duik het binnenland in, op zoek naar verborgen tempels en onverwacht natuurschoon. Of maak kennis met het Boeddhisme en het rijke verleden hiervan dat je overal in Thailand terugziet. Even tot jezelf komen? Volg een yogales of duik onder in de schitterende onderwaterwereld die het land rijk is.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *