Wat te doen in het Noorden van Spanje

Posted on 12 december 2016 · Posted in Europa, Spanje

Een zeer mooie omgeving om te verkennen is het Noorden van Spanje, en ook steeds meer Nederlanders beginnen dit prachtige gebied te ontdekken. Wat maakt Noord-Spanje zo mooi?

Bilbao als thuisbasis

Wanneer je in in dit gebied gaat reizen is het aan te raden om Bilbao als startpunt te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om hier een hotel of camping te nemen en vanuit daar de omgeving te gaan verkennen.

Een stad vol cultuur

Bilbao is een prachtige stad met een zeer authentieke sfeer. De stad ligt middenin een zeer bergachtig gebied. Vroeger stond de stad voornamelijk bekend als arbeidersstad, maar de laatste decennia is het imago van de stad langzaamaan veranderd in een gezellige stad waar ook veel toeristen op af komen.

Je kunt in de stad veel cultuur proeven. Zo kun je één van de vele musea bezoeker of zelf een klassiek stierengevecht bijwonen, als je hier voor openstaat uiteraard. Voor ons Noorderlingen kan dit toch wel een wat heftige ervaring zijn.

Een must voor de sportieve outdoor liefhebber

Buiten de stad is ook meer dan genoeg te beleven. Wanneer je houdt van een actieve lifestyle zul je je ongetwijfeld dagen kunnen vermaken in Noord Spanje. Zo kun je in de omgeving van Bilbao prachtige wandeltochten maken door de bergen. Het kan hier wel wat fris worden dus vergeet niet om een dikke jas mee te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan raften in de steile bergriviertjes.

Niet ver van de bergen ligt het zeer beroemde strand Mundaka. Dit is een bekende spot voor kitesurfers. De golven kunnen hier op z’n tijd zeer hoog worden. Hou je van kiten, vergeet dan zeker niet op je kite in te pakken voor je trip naar Noord-Spanje.

Met deze tips maak je jouw bezoek aan Noord-Spanje geweldig!